Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σχεδιασμός για τα αρδευτικά δίκτυα της Ορμύλιας

Για το σχεδιασμό των αρδευτικών δικτύων της Ορμύλιας, στο πλαίσιο της κατασκευής του φράγματος του Χαβρία ενημέρωσε το δήμαρχο Πολυγύρου και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνης Κοτσώνης.


Η ποσότητα που προβλέπει η μελέτη για άρδευση ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια κυβ. μέτρα, αφού, όπως είναι γνωστό, ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα διατεθεί τμηματικά για την ύδρευση Περιοχών της Χαλκιδικής.


Επίσης η "Οικολογική παροχή", η ποσότητα δηλαδή που θα χύνεται στην κοίτη του Χαβρία, για εκτός των άλλων εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα θα είναι 6 εκατομμύρια κυβ. μ.


Εν περιλήψει, τα νερά που αφορούν στην άρδευση θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον κάμπο της Ορμύλιας, με την δημιουργία αρδευτικού δικτύου, που θα αρδεύει την περιοχή που μας γνώρισαν επί χάρτου σήμερα οι παράγοντες του υπουργείου.


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία πολιτών Δήμου Πολυγύρου», Δημήτρης Κυριαφίνης, επισήμανε την ανάγκη δημόσιας συζήτησης για τις λεπτομέρειες του έργου, προκειμένου η τοπική κοινωνία να έχει πληροφόρηση και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Το κορυφαίο ζήτημα που προκύπτει και που τέθηκε από την πλευρά του, είναι η απορρύπανση του Χαβρία, αφού, ως γνωστόν, σ' όλη την διαδρομή του, από τις πηγές ως τις εκβολές του, δέχεται ρύπους. Ως απάντηση έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ρύποι αυτοί θα εκλείψουν.


Ο κ. Κυριαφίνης επισημαίνει:
«Κατά την άποψη μου κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό, με τις παρούσες συνθήκες...
Στην ερώτηση μου σχετικά με το πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του φράγματος και του αρδευτικού δικτύου έλαβα την απάντηση ότι το σύνολο των έργων θα ολοκληρωθεί στην διετία 2026-2027!!!
Επίσης κατά την άποψη μου, το χρονικό πλάνο δείχνει να είναι υπεραισιόδοξο!
Τέλος, την διαχείριση των υδάτων θα την έχει ο διαχειριστικός φορέας που θα συγκροτηθεί από τους ΟΤΑ, οι οποίοι εμπλέκονται και ωφελούνται από το έργο.
Εδώ λοιπόν, αντιλαμβάνεται καθένας ότι οι τιμές και γενικά η διαχείριση είναι στα χέρια των Δήμων .
Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες και κοινοποίηση των πληροφοριών που θα έχω διαθέσιμες στο μέλλον».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα