Σάββατο, 14 Μαρτίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ορμύλια τον Άγιο Γεώργιο -ΦΩΤΟ-

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιόρτασαν οι κάτοικοι της Ορμύλιας τη μνήμη του πολιούχου της, του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ Νικόδημο, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γεωργίου και στις σύγχρονες προκλήσεις των χριστιανών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία τη Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους της Ορμύλιας.

Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται από το 1818. Καταστράφηκε από τους Τούρκους στην επανάσταση του 1821. Τότε οι κάτοικοι της Ορμύλιας κατέφυγαν στο Άγιο Όρος και στη Συκιά, έτσι η Ορμύλια εγκαταλείφθηκε. Από το 1823 και μετά ο ναός ξαναχτίστηκε.

Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου είναι του 14ου αιώνα και η μόνη που απέμεινε από την πυρκαγιά, γι΄ αυτό και έγινε ο πολιούχος της Ορμύλιας.

🏛️ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάμα την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ., διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Παιδικών & Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων.
Παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, μεταφέροντάς στο κοινό το κέφι και την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και της Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα