Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άγνωστοι βανδάλισαν τον Πύργο της Ν. Φώκαιας

Έκπληκτοι και σοκαρισμένοι έμειναν οι κάτοικοι της Ν.Φώκαιας από την ανάρμοστη και προκλητική ενέργεια αγνώστων να γράψουν ερωτικά συθήματα με σπρέι στον Βυζαντινό Πύργο της Ν. Φώκαιας.

Ο Πύργος που αναστηλώθηκε το 2017 και έγινε επισκέψιμος αποτλεέι έναν πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για την Κασσάνδρα.

Οι άγνωστοι δράστες αδιαφορώντας για το μνημείο και την ιστορία του τόπου τους έγραψαν σύνθημα με πράσινο σπρέυ, αμαυρώνοντας το επιβλητικό μνημείο

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου σχολίασε:

"Επιβάλλεται να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο με τους νέους μας. Να τους μάθουμε να σέβονται. Οικογένεια- σχολείο...δύο πυλώνες που καλλιεργούν τον άνθρωπο. Τι φταίει και έχουμε τέτοια παραβατικότητα; Μήπως το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα τα έχουν όλα εύκολα; Μήπως το ότι δεν τιμωρούνται ποτέ και για τίποτα; Μήπως οτι δε τους βάζει κανείς όρια;
Όπως και να χει ειναι ντροπή αυτή η εικόνα.
Και εμείς οφείλουμε να μάθουμε ποιος -α το εκανε και να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας. Να την εξαντλήσουμε χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Λυπάμαι αλλά σε κάποια ζητήματα δε χωρά κανένα ελαφρυντικό. Κάθε μνημείο και κάθε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία έχει αξία και δε μπορεί ελαφρά τη καρδία να την καταστρέφει κανείς".

Στο μεταξύ, ενημερώθηκε για το συμβάν η Εφορία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους και εντός των ημερών θα στείλει εξειδικευμένο συνεργείο που θα αποκαταστήσει τη ζημία.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα