Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

'All for nature, nature for all' από το ΕΠΑΛ Νικήτης

Τον Ιανουάριο του 2022 μια ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Νικήτης και οι καθηγήτριές τους Λάζου Βασιλική και Σκολίδου Κανέλλα ταξίδεψαν στη Λιθουανία, στην πόλη Κλαϊπέντα στα πλαίσια το Erasmus+ προγράμματος “Allfornature , natureforall”. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους, ένα ταξίδι ζωής !


Η εμπειρία της διαμονής και της φιλοξενίας των εκπαιδευτικών Λιθουανών στο σχολείο τους υπήρξε πραγματικά αξέχαστη! Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες των μαθητών γέμισαν τις πέντε ημέρες της κινητικότητας με εικόνες και βιώματα που είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχαστούν.

Το σχολείο Klaipedos Batlijos Gimnazija που φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το ΕΠΑΛ Νικήτης είναι ένα δημόσιο σχολείο με εξαιρετική οργάνωση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, μια αποκάλυψη για όλους τους συμμετέχοντες.

Είναι αξιοσημείωτη η τεράστια εμπειρία του σχολείου αυτού στα προγράμματα Erasmus+ και στη διοργάνωση των κινητικοτήτων.

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού περιλάμβανε επίσκεψη στο Κάουνας και στο Βίλνιους, επίσκεψη στο Aquarium στην Κλαϊπέντα, στη Nida και επιστροφή μέσω Βιέννης, όπου έγιναν και δυο διανυκτερεύσεις.H Lina Lorenzoκαι η Christina Rimkunaite, εκπαιδευτικοί από τη Λιθουανία, έβαλαν τα δυνατά τους και βοήθησαν την  ελληνική αποστολή στην κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού.


Τον Μάρτιο του 2022 στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος οι καθηγήτριες με άλλη ομάδα μαθητών μετακινήθηκαν στο Hoor της Σουηδίας στο σχολείο Ringjoskolah.Το πρόγραμμα με τον οικολογικό του προσανατολισμό δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν εμπειρίες στη φύση, να την αγαπήσουν και άρα να την προστατέψουν.

"Παίξαμε στο δάσος, περπατήσαμε, μιλήσαμε για ένα καινοτόμο σχολείο της φύσης και για τις λίμνες της περιοχής αλλά πάνω απ΄όλα χαρήκαμε τη συναναστροφή με τους εταίρους μας στο πρόγραμμα. Η Σουηδία είναι χώρα με ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση. Το εργοστάσιο ανακύκλωσης που επισκεφθήκαμε έδωσε γνώσεις καιαποδείξεις για τον τρόπο που άχρηστο υλικό γίνεται ενέργεια. Οι πόλεις Μάλμε με τα πάρκα και το λιμάνιτης και το Λουντ με το πανεπιστήμιο και τους υπέροχους πεζόδρομους που επισκεφθήκαμε μας εντυπωσίασαν. Η οργάνωση και την ποιότητα του σχολείου επιβεβαιώνουν τη φήμη του καινοτόμου και αποτελεσματικού σουηδικού εκπαιδευτικού συστήματος.H Maria Blomsterberg και η Karolina Akerbergμε τέλεια οργάνωση για την κινητικότητα ήταν πάντα κοντά μας για κάθε δυσκολία. Στην επιστροφή η διαμονή στην Κοπεγχάγη έδωσε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη και να επισκεφθούμε τη Γλυπτοθήκη και το μουσείο Moντέρνας τέχνης Louisiana" ανέφερε στο halkidikinews.gr η εκπαιδευτικός, Κανέλλα Σκολίδου.


Η ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών είναι πια δεμένη και ανυπομονεί για κάθε νέα συνάντηση. Ραντεβού το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα! Το ΕΠΑΛ Νικήτης προετοιμάζεται ήδη για να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια κινητικότητα αντάξια όσων προηγήθηκαν. Τουρκία, Λιθουανία, Ολλανδία, Κροατία, Σουηδία σας περιμένουμε!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα