Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Tο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste Halkidiki στο Ν. Μαρμαρά

Στην προβλήτα του Νέου Μαρμαρά διεξήχθη την Κυριακή το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ονομασία «Taste Halkidiki».

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τα προϊόντα και τη γαστρονομία της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής.
Στη διάρκεια του απογεύματος έγιναν μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών όπου παρουσίασε ο chef, Γιώργος Παλησίδης. Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε και γευσιγνωσία ελαιολάδου με τον Οδυσσέα Βλαχάβα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο προσπαθεί να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ένα από αυτά εντάχθηκε και το «Food Taste». Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι να διεκδικήσει επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια που θα βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εντεταλμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020) σε συνεργασία με τους Δήμους. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Πιστεύω πραγματικά ότι η γαστρονομία δίνει υπεραξία σε ένα προορισμό και δείχνει το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η διασύνδεση μεταξύ αγροδιατροφικού κλάδου και του κλάδου της φιλοξενίας είναι βασική προτεραιότητα μου όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες παραγωγούς, επαγγελματίες και για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο της, κ. Γιάννη Κουφίδη μέσω του τοπικού προγράμματος της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD να ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής της γαστρονομικής ταυτότητας του νομού".

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα δήλωσε:

"Η γαστρονομία και τα ποιοτικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της Χαλκιδικής στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Taste Halkidiki από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Φέτος την τιμητική της χαλκιδικιώτικης γαστρονομίας είχε ο Νέος Μαρμαράς! Στηρίζουμε τους παραγωγούς και συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάδειξη των προϊόντων μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα