Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή στη Χαλκιδική

Υψηλός είναι για αύριο Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωσή τους καθώς, σε πολλές περιοχές επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Με δεδομένο ότι αύριο υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4 σε:

- Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, & στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
- κεντρική και νότια Εύβοια & σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου

πραγματοποιείται  έκτακτη συνεδρίαση στις 14:00 και αφορά στα μέτρα που θα παρθούν (απαγόρευση σε δάση - άλση, αύξηση περιπόλων, εναέριες περιπολίες κλπ).

Σήμερα έφτασαν στη χώρα μας και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας υποδέχθηκε τους 28 Ρουμάνους πυροσβέστες. Όλοι τους έφτασαν από χθες οδικώς στην Αθήνα μαζί με τα δικά τους οχήματα και θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι τις 31 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θα αλλάξουν μία φορά βάρδια καθώς στις 15 Ιουλίου θα τους αντικαταστήσουν 28 άλλοι συνάδελφοι τους από την Ρουμανία.

Ο κ. Στυλιανίδης αφού τους ευχαρίστησε προσωπικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρουμανίας, υφυπουργό Δρ. Raed Arafat, για την εξαρχής υποστήριξή του στο πρόγραμμα. «Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την πατρίδα μας για να βοηθήσετε και να αποδείξετε στην πράξη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι κάτι θεωρητικό αλλά είναι κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα