Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον δήμο Ν. Προποντίδας

Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον δήμο Νέας Προποντίδας με τιμώμενη χώρα τη Σουηδία.

Το φεστιβάλ έχει στόχο να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της περιοχής, τους επισκέπτες και τους προσκεκλημένους του Δήμου Ν.Προποντίδας από τη Σουηδία με τη μεσογειακή κουλτούρα και διατροφή.
Σουηδοί προσκεκλημένοι μεταξύ αυτών εκπρόσωποι του Τύπου θα ζήσουν ένα τετραήμερο γεμάτο events και εκδηλώσεις και θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους την αξία της ελληνικής φιλοξενίας, την ομορφιά της ακτογραμμής του Δήμου που είναι βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες και τις πολιτιστικές μας παραδόσεις.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου ανέφερε:
"Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού χαιρετίζω το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας και καλωσορίζω θερμά τους Σουηδούς φίλους της Ελλάδας.
Ο ΕΟΤ ως η εθνική πύλη προβολής της χώρας προωθεί σταθερά τη σύζευξη της ελληνικής Φιλοξενίας με την ελληνική Διατροφή.
Τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και οι ντόπιες κουζίνες, μαζί με το σύνολο της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες στον επισκέπτη μας και αναδεικνύουν την αυθεντική ταυτότητα κάθε ελληνικού προορισμού.
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στο Δήμο Νέας Προποντίδας και τους υπόλοιπους διοργανωτές για τη θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, καλή επιτυχία στη μεγάλη αυτή γαστρονομική γιορτή και μια αξέχαστη παραμονή στην πανέμορφη Χαλκιδική για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους σας".

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε:

"Σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού είμασταν όλοι εκεί. Τοπικοί παραγωγοί, επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο, φορείς, σύλλογοι, εθελοντές παρουσίασαν τα σημαντικά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα του τόπου μας που αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις συνταγές. Υπέροχες γεύσεις πλημύρισαν τα Νέα Μουδανιά ξεδιπλώνοντας πτυχές του πολιτισμού μας με μουσική και χορό.
Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή τη διοργάνωση προσφέροντας τα δωμάτια στους καλεσμένους. Γαστρονομία και πολιτισμός είναι 2 βασικοί πυλώνες που μπορούν να φέρουν υπεραξία στον προορισμό και να δώσουν σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη.
Θέλω να ευχαριστήσω τα ξενοδοχεία Portes Lithos, Portes Beach Hotel, Sokratis hotel, Istion Club Hotel & Spa και Pomegranate Wellness Spa Hotel για τη φιλοξενία των καλεσμένων και να ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στο Δήμο Προποντίδας και το Δήμαρχο, κ. Μανώλη Καρρά. Είμαι σταθερά δίπλα σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που αναβαθμίζει τον προορισμό και αξιοποιεί τους τοπικούς πόρους ενώ παράλληλα, ενισχύει την τοπική οικονομί".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα