Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μέχρι 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν.Προποντίδας

Λήγουν στις 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν.Προποντίδας.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα κατατίθενται έως 19 Αυγούστου 2022, στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες, συγκεκριμένα:
- Κοινωνικό Παντοπωλείο Μουδανιών, Κασσάνδρας 24, καθημερινά, 9:00 με 13:00, κατόπιν ραντεβού. Τηλ. Επικοινωνίας: 23730 - 24524
- Δ.Ε Τρίγλιας, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ Ν. Τρίγλιας, κατόπιν ραντεβού. Τηλ. Επικοινωνίας: 23730 - 51844
- Δ.Ε Καλλικράτειας, Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, Δημοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτεια, κατόπιν ραντεβού. Τηλ. Επικοινωνίας: 23993 - 50099

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
Οι προϋποθέσεις ένταξης στο μητρώο ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου (βάσει της υπ'αριθμ.:308/2017-17/05/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντιδας) είναι οι εξής:
1. Να είναι Έλληνες πολίτες ή ομογενείς ή αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα.
2. Μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Προποντίδας.
3. Εισοδηματικά κριτήρια: σύμφωνα με το όριο της φτώχειας, το οποίο διαμορφώνεται ετησίως, και αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο ποσό των 5266€ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενα κατά 0,5 (2,633€) για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 0,3 (1579,80€) για κάθε παιδί κάτων των 13 ετών.
4. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000€ κατ' άτομο, προσαυξημένη κατά 20.000€ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000€ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο.
5. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων να μην υπερβαίνει για το τελευταίο φορολογικό έτος, το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επικύρωση της αίτησης των ωφελούμενων είναι:
1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο σε ισχύ ή άδεια διαμονής σε ισχύ.
2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβολαίου.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους – Φορολογικό Έτος 2021
5. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1.
6. Αντίγραφο Ε9 (εάν υπάρχουν ακίνητα).
7. Δήλωση ΕΝΦΙΑ (εάν υπάρχουν ακίνητα).
8. Βεβαίωση Τραπέζης ή Υπεύθυνη Δήλωση που να αναγράφεται το συνολικό ύψος των καταθέσεων κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
9. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι δικαιούχος Κ.Ε.Α. (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Τα δικαιολογητικά που θα ζητούνται κατά περίπτωση από την επιτροπή διαχείρισης και την Κοινωνική Λειτουργό, με σκοπό την αποτύπωση μιας συνολικής εικόνας του φακέλου αιτούντος για την σωστή εκτίμηση της πραγματικής του κατάστασης είναι τα κάτωθι:
- Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου υγείας ή πρόσφατο απόκομμα σύνταξης υπερηλίκων ΟΓΑ.
- Σε περίπτωση ανεργίας άνω των έξι ( 6 ) μηνών, κάρτα ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας, κάρτα ανεργίας θεωρημένη, συνοδευόμενη με βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
- Σε περίπτωση αναπηρίας, απόφαση υγειονομικής επιτροπής, που αναγράφεται το ποσοστό και απόφαση αρμόδιας υπηρεσίας για το ποσό του επιδόματος αναπηρίας.
- Σε περίπτωση διαζυγίου, διαζευκτήριο.
- Σε περίπτωση χηρείας, ληξιαρχική πράξη θανάτου.
- Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτήτριας οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή/και σύνταξη ή/και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.
- Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας
- Οποιοδήποτε έγγραφο ή στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη κατάσταση.

Η Κοινωνική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται από το Δήμο Ν. Προποντίδας και συγκεκριμένα από την Κοινωνική Λειτουργό της Δομής, διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων και της οικογένειάς τους σύμφωνα με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, σε περιπτώσεις αναπηρίας ή αρρώστιας ή διάστασης ή μονογονεϊκότητας ή πολυτεκνίας κλπ.

Επιπλέον, οι αιτούντες υποχρεούνται να προσκομίσουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσει χρήσιμο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ανάλογα με την περίπτωση).

Για να κατεβάσετε τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα