Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυξημένη η παραγωγή ελιάς και αγώνας για την τιμή

Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η συγκομιδή της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική λόγω των βροχών το τελευταίο διάστημα. Η παραγωγή είναι αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές και ήδη οι αγρότες οργανόνονται για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ορμύλιας διοργανώνει λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβίου, στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού με θέμα την τιμή της ελιάς, καλώντας τους ελαιοπαραγωγούς να συμμετέχουν.

Παρά τις κακοκαιρίες το τελευταίο διάστημα, φαίνεται φέτος ότι θα έχουμε μια καλή παραγωγή περίπου των 100.000 τόνων.

Οι 20.000 οι παραγωγοί στη Χαλκιδική ελπίζουν σε μια καλή τιμή. Με αρχή το 1,30 € οι ελαιοπαραγωγοί φαίνονται ικανοποιημένοι, αν και το πρόβλημα των λίγων εργατικών χεριών, θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής συγκομιδής, που φοβούνται ότι μπορεί να φθάσει και 3,70 € το τελάρο...

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί της Ορμύλιας που επλήγησαν από το χαλάζι μπορούν μέχρι και αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου να κάνουν τις δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο δημοτικό κατάστημα. Ο ανταποκριτής θα βρίσκεται εκτός από τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές από τις 5μμ έως τις 8μμ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα