Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Ξεκίνησε σήμερα με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Από αύριο, Τρίτη, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στον αγιασμό του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου, όπως και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πολυγύρου παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος. Σε μήνυμά του αναφέρει:
"Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς με αισιοδοξία, εφόσον διαφαίνεται ομαλή η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Ο κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και υγιές σχολικό περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν τις γνώσεις, τα εφόδια και τις δεξιότητες, για να γίνουν οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας.
Καθοριστικοί και απαραίτητοι παράγοντες είναι η σύμπνοια, η συνεργασία και η συνεννόηση για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πάντα προς όφελος των παιδιών.
Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το περιβάλλον που θα ευδοκιμήσουν οι θυσίες και οι κόποι μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο μέλλον.
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες".

Φέτος, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, συνεχίζουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά η λήξη των μαθημάτων θα είναι στις 15 Ιουνίου 2023, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και η λήξη των εξετάσεων του Γυμνασίου στις 15 Ιουνίου, ενώ στα Λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 19 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ' Λυκείου θα πραγματοποιηθούν 22 έως 30 Μαΐου και οι εξετάσεις στην Α' και Β' Λυκείου 22 Μαΐου με 15 Ιουνίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα