Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Παναγία Τριχερούσα από τη Μονή Χιλανδαρίου στην Ιερισσό

Την Εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Τριχερούσης από τη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κλήρος και λαός της Ιερισσού.

Η Εικόνα αγιογραφήθηκε από το Ιερό Κελλίο Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους, το δε περίτεχνο προσκυνητάριό της από την Ξυλογλυπτική Ιωαννίνων των κ.κ. Χρήστου και Δημητρίου Καρατζά.

Ο φιλόχριστος Λαός του Θεού περίμενε με προεξάρχοντα τον εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού, Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Ζέρβα. Στην υποδοχή της Εικόνας παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο αντιδήμαρχος, Αλέκος Αντωνίου, ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, Αστέριος Τζιτζιρίκας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Ακόμη παρέστησαν ο λιμενάρχης Ιερισσού, Ευθύμιος Πέτρου, ο διοικητής Λ.Σ. Ουρανουπόλεως, Χρήστος Παναγιωτίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικού Σταθμού Ιερισσού, Διαμαντής Ταραζάς, εκπρόσωποι πολιτιστικώνσυλλόγων της περιοχής και από τη Ρουμανία.

Ακολούθησαν Ύμνοι προς τιμήν της Παναγίας από την Υμνωδό κα Νεκταρία Καράντζη και εν συνεχεία μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη και την ορχήστρα του επί τη θλιβερά Επετείω των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα