Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άγιος Μάμας: Ανησυχία των κατοίκων για τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Το θέμα της παραχώρησης εκτάσεων στην Κοινότητα Αγίου Μάμαντος του Δήμου Ν. Προποντίδας, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, φέρνει στη Βουλή ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.


Στην ερώτησή του ο κ. Πάνας σημείωσε, πως στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Μάμαντος έπειτα από την απόφαση παραχώρησης έκτασης 440 στρεμμάτων, έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της, καθώς πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκόσύστημα ισχύος 38,181 MW.

Ο βουλευτής επίσης στην παρέμβασή του τονίζει, πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αρχή της ανταποδοτικότητας της παραχώρησης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και στον Δήμο Ν.Προποντίδας, αλλά και το δημόσιο συμφέρον, ενώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιβαλλοντική, πολιτισμική - πολιτιστική, κοινωνική, τουριστική και οικονομική σπουδαιότητά της περιοχής της εν λόγω έκτασης για την Τοπική Κοινότητα, το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή γενικότερα.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Με την Ερώτηση μου προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ενέργειες, ώστε να παραχωρηθούν οι εν λόγω εκτάσεις στον Δήμο Νέας Προποντίδας με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίηση τους και να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και η γειτνίαση της εν λόγω περιοχής με τη θεσμοθετημένη «περιοχή Natura».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα