Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνια στα χωριά της Σιθωνίας -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Φώτα στο Νέο Μαρμαρά και ο καιρός ευνόησε να γίνει η ρίψη του Σταυρού στην παραλία της κωμόπολης, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Εικοσιένας νέοι βρέθηκαν τολμηροί και αψήφησαν το κρύο, πέφτοντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Στη ρίψη του Σταυρού παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας, ο πρόεδρος της κοινότητας, δημοιτκοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 ΣΥΚΙΑ

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Συκιάς, ο πατήρ Νικόλαος και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία της Συκιάς, στο Πηγαδάκι, για να ρίξουν το Σταυρό.

Τα τολμηρά Συκιωτάκια έπεσαν στα παγωμένα νερά του Τορωναίου και έπιασαν το Σταυρό! Στον καθαγιασμό των υδάτων παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Ζήσιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δ. Καζάκας, η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Πάργα και άλλοι επίσημοι.

 

ΣΑΡΤΗ

Οι κάτοικοι της «ακριτικής» Σάρτης τίμησαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνια. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο π.Νεκτάριος και οι κάτοικοι πήγαν στην παραλία της Σάρτης για να ρίξουν το Σταυρό κάτω από τη σκιά του Άθω στην απέναντι ακτή.

Τα παιδιά βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία.



ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου μετά τη Θ. Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό κατέβηκαν στο λιμανάκι του Όρμου Παναγίας για τη ρίψη του Σταυρού.
Στον αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν ο αντιδήμρχος Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης και πλήθος κόσμου.
Το Σταυρό έπιασε και φέτος ο 14χρονος Δημήτρης Καμπάνης, που πήρε την ευλογία και το θερμό χειροκρότητα του κόσμου που παρακολούθησαν την τελετή!

ΝΙΚΗΤΗ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα