Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο επέτειος της 25ης Μαρτίου στα Νέα Μουδανιά -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εθνική επέτειος στα Ν.Μουαδανιά, όπου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και συλλόγων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς σε δηλώσεις του ανέφερε:

"Τιμή και δόξα στους προγόνους μας που πολέμησαν ηρωικά και με αυτοθυσία για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, για να παραδώσουν σε εμάς ένα ελεύθερο κράτος. Δεν ξέχασαν ποτέ το έθνος τους, τη θρησκεία τους, τη γλώσσα τους. Ο αγώνας τους μας γεμίζει περηφάνια αλλά και μας εμπνέει για τις δικές μας μάχες, τους δικούς μας αγώνες που πρέπει να δίνουμε καθημερινά προασπίζοντας αξίες και ιδανικά.
Σημαντική γιορτή όμως σήμερα και για την Ορθοδοξία μας: ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ημέρα που έφτασε στην Παναγία από τον Άγγελο η είδηση ότι θα φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό κι έτσι φανερώθηκε το σχέδιό του να σώσει τον άνθρωπο με την ενανθρώπηση του Υιού Του.
Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες και στους απανταχού Έλληνες!
Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!"

 

Έψαλλαν το "Ευαγγελίζου"

Το όμορφο μεγαλυνάριο της αναγγελίας του Ευαγγελισμού που έψελναν ξημερώματα της 25ης Μαρτίου στα Μουδανιά και στα γύρω χωριά στην Μικρά Ασία άρχισε να ακούγεται και στη νέα πατρίδα τα Ν.Μουδανιά από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας τους. Πρώτη, δεύτερη, τρίτη γενιά το διατήρησαν και έτσι εξακολουθεί να ακούγεται μέχρι σήμερα που ο τόπος μας έχει γίνει μια μικρή πόλη!


Παραμονή του Ευαγγελισμού η μοναδική μελωδία του αγγέλματος του Ευαγγελισμού εψάλλει νωρίς το βράδυ από φίλους και μέλη του Π.Σ. "ΦΑΡΟΥ" στους δρόμους της πόλης.

Ξεκίνησαν από το ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του πατέρα Συνεσίου, στη συνέχεια με μικρές στάσεις οδηγήθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου συνάντησαν τον δήμαρχο, Μανώλη Καρρά, τον πρόεδρο της Δ.Κ Ν.Μουδανιών, Νίκο Θεριό , την πρόεδρο του ΔΣ, Δέσποινα Ραμανδάνη, τον πρόεδρο του ΟΠΑ, Παναγιώτη Σαρόγλου, και άλλους δημοατικούς συμβούλους.

 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα