Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των κτηνοτρόφων Χαλκιδικής

Συνάντηση με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής, Δημήτρη Κόμνο είχε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εξέλιξης της αγοράς αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε για τις στρεβλώσεις της αγοράς που έχουν προκύψει από τις ολέθριες για την κτηνοτροφία κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες απειλούν το μέλλον των κτηνοτρόφων και την διατροφική ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι κτηνοτρόφοι επαναλαμβάνουν την ανάγκη εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, με έμφαση στην πάταξη των ελληνοποιήσεων και στην ανάγκη για απόλυτη σαφήνεια στο “καρτελάκι”, ώστε να ξέρει ο καταναλωτής από που είναι το προϊόν που αγοράζει.

Ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής υπογράμμισε τους κινδύνους που ελλοχεύει για το σύνολο της αγοράς η λαθροχειρία των “ελληνοποιήσεων”, ενώ επανέλαβε τη ανάγκη για δραστική αυστηροποίηση των ποινών, όχι μόνο σε επίπεδο χρηματικών προστίμων αλλά και σε εκείνο των διοικητικών μέτρων απέναντι σε όσους παράγοντες της χονδρεμπορικής αγοράς νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών σύμφωνα με τις ανάγκες των κτηνοτρόφων κι επίσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν έχει καταβληθεί ακόμη η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, επανέλαβε ότι στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να είναι η κτηνοτροφία, με έμφαση στην στήριξη των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων που μάχονται για την επιβίωση τους.

“Θέλουμε μια κτηνοτροφία προστάτη της διατροφικής ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής αειφορίας”, τόνισε χαρακτηριστικά η Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα