Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οδός Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη ονομάστηκε δρόμος στο Στρατώνι

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη και μετά από εισήγηση του δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, η οδός Σχολείου στο Στρατώνι, από τη Βίλα Μποδοσάκη ως τη θέση Πυλωρείο, ονομάστηκε οδός Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη, προς τιμήν του πρωτοπόρου Έλληνα βιομηχάνου που ταύτισε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και το Στρατώνι.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" την 1η Μαρτίου 1988, και μεχρι τότε ήταν ο ηγέτης των μεταλλείων στην περιοχή και ένας άνθρωπος που συνέβαλε στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο του τόπου.

Στην τελετή και στο τρισάγιο που τελέστηκε αργότεραστη θέση Πόρτο, παραβρέθηκαν οι κόρες και το εγγόνι του, εκπρόσωποι Ίδρυμα Μποδοσάκη, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα