Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά Απινιδωτή (AED) προς το ΓΕΛ Ορμύλιας από τον Ιωακείμ Τσινά

Έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή προσέφερε με ίδια έξοδα στο ΓΕΛ Ορμύλιας, ο Ιωακείμ Τσινάς του Αγγέλου, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 350.000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας ότι η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, με τα ποσοστά σχετικής εκπαίδευσης για παροχή Πρώτων Βοηθειών στη χώρα μας να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, στο σχολείο μας, τον Μάιο του 2023 διοργανώθηκε Σεμινάριο BLS (Basic Life Support) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Θεσσαλονίκης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν όχι μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές αλλά και πολίτες από την Ορμύλια, αλλά και από τις γύρω περιοχές. Στο σεμινάριο διδάχθηκαν οι τεχνικές ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή, τεχνικές ασφαλούς θέσης, τεχνικές διάσωσης πνιγμονής πνιγμού καρδιακής ανακοπής σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη καθώς και τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης.

Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας , αποτελεί η σημερινή ανεκτίμητη δωρεά από τον κύριο Τσινά Ιωακείμ.

Ο αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε στο χώρο του σχολείου σε ειδικό κυτίο φύλαξης και είναι ο 2ος στην περιοχή της Ορμύλιας. Ο πρώτος φυλάσσεται στον χώρο του συλλόγου “Μαυραετοί Ορμύλιας”.

Ο απινιδωτής βρίσκεται στη διάθεση της ευρύτερης κοινωνίας της Ορμύλιας, όπου και όταν χρειαστεί!

Το ΓΕΛ Ορμύλιας ευχαριστεί θερμά τον κύριο Τσινά Ιωακείμ για την δωρεά του στο Σχολείο μας , συγχαίρει την εξαιρετική αυτή ανθρώπινη κίνηση του και εύχεται στο πρόσωπό του να βρεθούν μιμητές που θα υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία και το σχολείο μας!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα