Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι βάσεις του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική είναι ζητούμενο κάθε καλοκαίρι, καθώς τα περιστατικά είναι αυξημένα καθημερινά λόγω των χιλιάδων επισκεπτών.

Οι βάσεις του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική για φέτος το καλοκαίρι είναι:


• Στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας θα υπάρχει για τη τουριστική σεζόν ένα ασθενοφόρο με 24ωρη κάλυψη (δηλαδή 3 βάρδιες – πρωί-μεσημέρι-βράδυ)

• Στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών θα υπάρχει ασθενοφόρο με 24ωρη κάλυψη

• Στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας θα υπάρχει ασθενοφόρο με 24ωρη κάλυψη, ενώ θα προστεθεί μία βάρδια και στην Αγία Παρασκευή, ώστε να υπάρχει αλληλοκάλυψη μεταξύ των πληρωμάτων στην Κασσάνδρα και την Αγία Παρασκευή.

• Στον Πολύγυρο θα υπάρχει ακόμη ένα ασθενοφόρο που θα προσφέρει 24ωρη κάλυψη

• Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη. Επίσης, έχουν προσφερθεί καταλύματα σε διασώστες στη Σάρτη, ώστε να δημιουργηθούν μία ή δύο βάρδιες σε εκείνη την περιοχή – ανάλογα με το προσωπικό που θα έρθει-.

• Στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου θα υπάρχει ασθενοφόρο το πρωί και το απόγευμα.

• Στην Ουρανούπολη θα υπάρχει ασθενοφόρο για μία βάρδια, ωστόσο γίνονται ενέργειες να αυξηθούν οι βάρδιες.


Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καραμπελίδου μιλώντας στο GRTimes.gr ανέφερε ότι πέρσι υπήρχαν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής περίπου 5 ασθενοφόρα, ενώ φέτος μπορεί να φτάσουν και τα 10, δηλαδή να διπλασιαστούν.
Να σημειωθεί, ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική δεν διαθέτουν γιατρό.

Περισσότερα στο grtimes.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα