Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πάνω 1.500.000 € διεκδικεί ο Δήμος Αριστοτέλη για συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών

Ο Δήμος Αριστοτέλη υπέβαλε πρόταση συμμετοχής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζεται για τη «δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».

Η πρόταση χρηματοδότησης περιπατητικών διαδρομών και δημιουργίας δικτύου μονοπατιών, του Δήμου Αριστοτέλη, με προϋπολογισμό 1.525.620,22 € έχει ως στόχο να καταγράψει, διανοίξει, συντηρήσει και αναδείξει τα ορειβατικά – πεζοπορικά μονοπάτια του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει το δίκτυο των μονοπατιών, τόσο στην αναψυχή και στον ορεινό τουρισμό, όσο και στην ολοκληρωμένη διαχείριση δασικών περιοχών.

Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν τον καθαρισμό πεζοπορικών διαδρομών και μονοπατιών, παρεμβάσεις επισκευής, αποκατάστασης, αλλά και εργασίες ανάδειξης: Διαμόρφωση εισόδων μονοπατιών και θέσεων θέασης, θέσεις στάσης και ξεκούρασης, περιφράξεις, ξύλινα σκαλοπάτια και πέτρινες βαθμίδες, πέργκολες, γεφυρώσεις και σήμανση.

Η πρόταση αφορά τα παρακάτω μονοπάτια:

 

ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΜΗΚΟΣ (km)

1

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΛΑΤΟΥ [ΑΡΝΑΙΑ – ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ]

6,15

2

ΑΡΝΑΙΑ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

5,15

3

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΟΡΜΠΑ [ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΕΠΩΣΙ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ]

10,00

4

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΕΠΩΣΙ

4,50

5

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ [ΣΤΑΓΕΙΡΑ – ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ]

13,00

6

ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ν11 [ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΗΠΟΥΡΗΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ]

14,00

7

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΥΛΟΤΟΜΟΥ [ΝΕΟΧΩΡΙ – ΒΑΡΒΑΡΑ]

10,00

8

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

4,00

9

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΝΑΣ ΝΕΡΟΥ [ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΝΕΟΧΩΡΙ]

6,30

10

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 04 [ΑΡΝΑΙΑ - ΒΑΡΒΑΡΑ]

15,15

11

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ [ΓΟΜΑΤΙ]

3,65

ΣΥΝΟΛΟ:

88,25

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Δεν αφήνουμε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα διεκδίκησης πόρων για τον Δήμο Αριστοτέλη και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Ειδικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνάδει απόλυτα με την επιλογή μας να προωθήσουμε συστηματικά τον περιπατητικό και πεζοπορικό τουρισμό στο Δήμο μας, έχοντας καταγράψει και τις αντίστοιχες επιτυχίες. Και ευχαριστώ το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, που προετοιμάζει μεθοδικά τις διεκδικήσεις μας, μετατρέποντας τους στόχους, σε ώριμες και άρτια καταρτισμένες προτάσεις».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα