Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

'Λουκέτο' στα ΕΛΤΑ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγίου Νικολάου

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 19 Ιουλίου του 2023 επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον τερματισμό της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το ταχυδρομείο και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο που εξυπηρετούν, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες, εκατοντάδες συνταξιούχους και καταναλωτές, έχουν ήδη υποστεί υποβάθμιση τα προηγούμενα χρόνια, με ευθύνη της κυβέρνησης. Οι σχεδιασμοί για οριστικό τερματισμό της λειτουργίας τους θα πλήξουν την τοπική ανάπτυξη. Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζεται ότι το υποκατάστημα στεγάζεται σε κτίριο που διατίθεται από την Κοινότητα Αγίου Νικολάους δωρεάν, ενώ εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή αρκετών χωριών και οικισμών στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η κ. Μάλαμα κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά π​ρος τους συναρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κι Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως επισημαίνει στην αναφορά, το συγκεκριμένο υποκατάστημα το οποίο εξυπηρετούσε μια πολύ μεγάλη περιοχή, ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια υποβαθμίζεται συστηματικά, για να κλείσει τελικά, αφήνοντας την τοπική κοινωνία και την τουριστική οικονομία της περιοχής χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες και χωρίς υπηρεσίες ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. Παρόλο που προεκλογικά κανένας κυβερνητικός ή πολιτικός παράγοντας της Χαλκιδικής δεν είχε αναφερθεί σε ενδεχόμενο κατάργησης του ταχυδρομείου κατά τις επισκέψεις τους στον Άγιο Νικόλαο, σήμερα φανερώνεται η πραγματικότητα των “λουκέτων” της κυβερνητικής πολιτικής για την τοπική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα αυτά τα σχέδια της και να διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του ταχυδρομικού υποκαταστήματος και του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου των ΕΛΤΑ στον Άγιο Νικόλαο.

Η κ. Μάλαμα επισημαίνει:

"Επειδή είναι απαράδεκτο να αφήνει η κυβέρνηση μια ολόκληρη περιοχή χωρίς ταχυδρομικές υπηρεσίες και χωρίς τις υπηρεσίες που παρέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης διασφάλισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα