Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της κεντρικής γέφυρας Συκιάς

Αυτοψία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Αικατερίνη Ζωγράφου, στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία κεντρικού ρέματος Συκιάς». Με την ασφαλτόστρωση, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της κεντρικής γέφυρας του ρέματος ενώ παράλληλα είχαν κατασκευαστεί παρακαμπτήρια οδός και μεταλλική πεζογέφυρα για τη διευκόλυνση των πεζών – μαθητών.

Το έργο θα συνεχιστεί με την καθαίρεση της μικρής γέφυρας του ρέματος και την κατασκευή νέας στη θέση της, η οποία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών η κ. Ζωγράφου δήλωσε τα εξής: «Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των εργασιών αυτού του τόσο σημαντικού, για την περιοχή της Συκιάς, έργου και είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ομαλή ροή της χρηματοδότησης και την πορεία και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του. Παρόλο που κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα , τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα με επιτυχία, ήδη παραδίδουμε το πρώτο και κυριότερο τμήμα του έργου και θα συνεχίσουμε με την καθαίρεση και την κατασκευή της δεύτερης γέφυρας στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ευχαριστούμε τους κατοίκους για την υπομονή και την ανοχή που δείχνουν λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που απαιτούνται για το έργο και τους ενημερώνουμε ότι προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την ολοκλήρωση του έργου με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα