Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στήριξη των καλλιεργητών λεβάντας της Χαλκιδικής ζητεί ο Απόστολος Πάνας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση απευθυνόμενη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος μαζί με τον αρμόδιο Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χνάρη Εμμανουήλ ζητώντας τη στήριξη των καλλιεργητών της λεβάντας της Επικράτειας αλλά και της Χαλκιδικής.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Πάνας αναφέρει, πως η αύξηση του κόστους καλλιέργειας, συγκομιδής και απόσταξης λεβάντας ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, δυστυχώς καθιστούν την καλλιέργειά της πλέον, ασύμφορη και ζημιογόνα.

Ο Βουλευτής τονίζει, πως τα τελευταία χρόνια τεράστιες ποσότητες ελαίου λεβάντας παραμένουν αδιάθετες και η τιμή διάθεσής παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση δημιουργώντας μια στάσιμη κατάσταση με πολυποίκιλα προβλήματα στους παραγωγούς της.

Ο κ. Πάνας με την παρέμβασή του σημειώνει: « Η παρέμβασή μου έρχεται ως συνέχεια των επανειλημμένων παρεμβάσεών μου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ουσιαστική ενίσχυση των καλλιεργητών λεβάντας της χώρας αλλά και της Χαλκιδικής, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να μετριάσουν τις απώλειες του εισοδήματός τους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα