Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Αριστοτέλη: Εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

Εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας οργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου.

✅Συγκεκριμένα πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη που ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, καλούνται να φέρνουν εφόδια στο Δημαρχείο και σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά γραφεία όλων των κοινοτήτων του Δήμου, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00 το πρωί ως τις 15:00 το απόγευμα.

Τα κατάλληλα εφόδια είναι:
• Εμφιαλωμένα νερά
• Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα παιδικά και ενηλίκων, κονσέρβες, δημητριακά κ.α.)
• Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα
• Ρουχισμός σε καλή κατάσταση
• Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής
• Power Banks και φακοί

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, εκφράζοντας μεν την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εντάχθηκε εκ νέου στο νέο ΕΣΠΑ και ξαναμπαίνει στις “ράγες” το αντιπλημμυρικό της Ιερισσού (τοποθεσία Τζούρβα), απευθύνει προς την κυβέρνηση δημόσια έκκληση επιτάχυνσης των τυπικών διαδικασιών έκδοσης αδειοδοτήσεων και προεγκρίσεων των αντιπλημμυρικών έργων της Ολυμπιάδας και του Στρατωνίου, που αναμένει ο Δήμος Αριστοτέλη, για να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί και οι δημοπρατήσεις των έργων, έχοντας ολοκληρώσει όλα τα προηγούμενα στάδια από την πλευρά του.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει:
«Οι εικόνες της Θεσσαλικής Τραγωδίας που παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα, μας συγκλονίζουν και μας ωθούν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν. Και είμαι βέβαιος, ότι ως κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη θα επιδείξουμε για μια ακόμα φορά τον καλύτερο εαυτό μας!
Ταυτόχρονα οι ίδιες εικόνες μας προκαλούν ανησυχία, για το τι θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι διαρκώς ισχυρότερες και συχνότερες εκδηλώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη που έχουν κατ` επανάληψη πληγεί στο παρελθόν από έντονες πλημμύρες, και η αντιπλημμυρική θωράκιση των οποίων εκκρεμεί.
Γι` αυτό ζητώ από τα αρμόδια υπουργεία, την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό τους διαγωνισμούς και τις δημοπρατήσεις ανάδειξης αναδόχων για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Στρατώνι και Ολυμπιάδα.
Είναι θετικό το γεγονός ότι το αντιπλημμυρικό της Ιερισσού στην τοποθεσία Τζούρβα αναμένεται να λάβει εντός των ημερών την προέγκριση τευχών δημοπράτησης για να ξεκινήσει ο νέος διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου, αφού έχουμε καταθέσει την τροποποίηση της μελέτης -που σε ένα ακόμα έργο χρειάστηκε να διορθώσουμε για να μην χαθεί- και έχουμε εξασφαλίσει την ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ με 3,6 εκατομμύρια ευρώ.
Ως Δήμος από την πλευρά μας έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το έργο αντιπλημμυρικής θωράκιση του Στρατωνίου, στο ρέμα της "Αργυρώς" που διέρχεται μέσα από τον οικισμό και ευθύνεται για τις πλημμύρες του 2010. Ως Δήμος, επίσης ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε προς έγκριση και αδειοδότηση τη μελέτη για αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας.
Πράξαμε το καθήκον μας.
Υπό το βάρος της τραγωδίας που βιώνει η Θεσσαλία, ζητάμε από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων να τρέξουν για να προλάβουμε, πριν χρειαστεί να τρέχουμε για να ξεφύγουμε...»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα