Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O Βρετανός τουριστικός πράκτορας Sunvil επεκτείνει το πρόγραμμά του στην Ανατολική Χαλκιδική

Επιθεώρηση (inspection) σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ιερισσού, της Αρναίας, της Ολυμπιάδας, της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής πραγματοποίησε ο Βρετανός tour operator SUNVIL, ο οποίος ειδικεύεται σε πωλήσεις ελληνικών προορισμών στην Αγγλία και τη Σκωτία. Η δραστηριότητα αποτέλεσε μέρος ενός ολοκληρωμένου ταξιδιού εξοικείωσης (fam. Trip), το οποίο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων της αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού του Λονδίνου W.T.M. 2022.


Το SUNVIL ήδη συνεργάζεται με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στην Ολυμπιάδα και την Αμμουλιανή, δεδομένου ότι διακινεί μεμονωμένους επισκέπτες σε καταλύματα, όπου κυρίαρχο στοιχείο πέρα από τις παροχές αποτελούν η φιλικότητα και η καλή φιλοξενία (ελληνική φιλοξενία).

Οι sales executives του SUNVIL απέκτησαν σαφή εικόνα του προορισμού, ως μεσογειακής επιλογής διακοπών:
- Περιπλανήθηκαν στην Αρναία και τη Μεγάλη Παναγία,
- Μυήθηκαν στη δουλειά των ιερισσιωτών ψαράδων στο λιμάνι του οικισμού,
- Ακολούθησαν τους αριστοτελικούς δρόμους - χερσαίους στα Αρχαία Στάγειρα και θαλάσσιους στις ιχθυοκαλλιέργειες του Στρυμωνικού,
- Απόλαυσαν τον παράπλου του Άθωνα και της Αμμουλιανής,
- Δοκίμασαν αντιπροσωπευτικά πιάτα και τοπικούς οίνους, καθώς και την τοπική μπύρα Seven Seals, η οποία άφησε τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις.

13 νέα μικρά ξενοδοχεία της Ανατολικής Χαλκιδικής θα προταθούν από τους συμμετέχοντες να πλαισιώσουν τις προτάσεις του SUNVIL, γεγονός που δυναμώνει την παρουσία του προορισμού στη βρετανική τουριστική αγορά. Παράλληλα, προγράμματα περιπατητικού τουρισμού και οινοτουρισμού θα παραδοθούν, έτοιμα προς πώληση, ώστε να ενισχύσουν τους φθινοπωρινούς μήνες της τουριστικής περιόδου.

«Το 2024 είναι η χρονιά των Βρετανών», λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζει: «μετά τα νέα συμβόλαια της JET2 με μεγάλες αλλά και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ο προορισμός δείχνει να αλλάζει τουριστικό προσανατολισμό και να απευθύνεται με αξιώσεις την ευρωπαϊκή Δύση. Αν σε όλη αυτή τη βρετανική δυναμική προσθέσουμε την προσέλκυση του ιρλανδικού Travel Department στον περιπατητικό και active τουρισμό, τότε μιλούμε για ένα ολοκληρωμένο και πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και στον Τουρισμό».

Ο Δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζει προωθητική εκδήλωση απευθυνόμενη στη βρετανική τουριστική αγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά της διάρκεια της W.T.M. με θέμα «ο δρόμος του Αριστοτελικού Όρους και τα μονοπάτια του Αλέξη Ζορμπά», προωθώντας ένα trekking retreat τουριστικό μοντέλο διακοπών, που συνδυάζει πολλές ειδικές μορφές τουρισμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα