Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπεγράφη η Σύμβαση Βελτίωσης του Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Ν. Μαρμαρά

Υπεγράφη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση – Βελτίωση Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής», με σκοπό τη βελτίωση των αλιευτικών εγκαταστάσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αλιέων της Σιθωνίας.

Το εν λόγω έργο θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του λιμένα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της αλιευτικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για τους άμεσους χρήστες του.

Η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020» και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Στο συνολικό πλαίσιο κατασκευής του έργου, προβλέπονται:

- Εξωτερικά λιμενικά έργα προστασίας, με επέκταση του δυτικού και του ανατολικού μώλου και κατασκευή ενός αποσπασμένου κυματοθραύστη, για την προστασία της λιμενολεκάνης από τους κυματισμούς.
- Εσωτερικά παραλιακά κρηπιδώματα.
- Πλωτοί προβλήτες για την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού.
- Κατασκευή επενδυμένου πρανούς προστασίας και απορρόφησης της κυματικής διαταραχής εντός της λιμενολεκάνης.
- Εκσκαφές λιμενολεκάνης για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους.
- Τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού κρηπιδωμάτων.
- Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, πυρόσβεσης και τοποθέτηση κιβωτίων παροχής νερού και ρεύματος στα σκάφη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα