Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Oμαλά διεξάγεται η ψηφοφορία όπως και τα μπάνια στη Χαλκιδική!

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να εκλέξουν τις νέες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές του τόπου.

Η δύναμη του εκλογικού σώματος αριθμεί 9.775.181 Έλληνες πολίτες (οι 465.218 ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές), καθώς και 17.957 Ευρωπαίους πολίτες.

Στη Χαλκιδική η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά από το πρωί. Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής λειτουργούν 235 εκλογικά τμήματα.

Δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι που είχαν διοριστεί σε εκλογικά τμήματα Συκιάς και Σάρτης, δήλωσαν από χθες ότι αδυνατούν να παραστούν και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αναπληρωματικοί τους.

Μετά την κάλπη στη θάλασσα

Αυξημένη είναι η κίνηση στον δρόμο για Χαλκιδική. Οι ετεροδημότες φαίνεται ότι μαζί με την ψήφο δεν χάνουν και το μπάνιο στη θάλασσα!

Αν και αρχές Οκτώβρη, οι παραλίες της Χαλκιδικής είχαν αρκετό κόσμο, και πολλοί συνδύασαν τις εκλογές με ένα από τα τελευταία μπάνια της σεζόν.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, σε κάθε εκλογικό τμήμα αρχίζει το άνοιγμα της κάλπης, η αρίθμηση των φακέλων, η διαλογή των ψήφων και η μετάδοση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Στα εκλογικά τμήματα που η αρίθμησή τους λήγει σε μονό αριθμό, οι εφορευτικές επιτροπές ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών, ενώ στα εκλογικά τμήματα που η αρίθμησή τους λήγει σε ζυγό αριθμό, οι εφορευτικές επιτροπές ανοίγουν πρώτα την κάλπη των περιφερειακών εκλογών.

Στους δήμους και στις περιφέρειες που κανένας συνδυασμός δεν λάβει ποσοστό τουλάχιστον 43% + 1 ψήφο οι εκλογές θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή με αντιπάλους τους δύο πρώτους σε εκλογική δύναμη υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα