Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ολοκλήρωση κυκλοφοριακής μελέτης οικισμού Κασσάνδρειας

Η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας αξιολογώντας τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στον οικισμό της Κασσάνδρειας, της πρωτεύουσας του Δήμου Κασσάνδρας, προέβει στην ανάθεση της εκπόνησης ειδικής συγκοινωνιακής μελέτης με βασικά αντικείμενα:

- την τεκμηριωμένη διατύπωση των ενδεικνυόμενων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας (οχημάτων, πεζών, ΑΜΕΑ, ποδηλάτων κ.λπ) εντός του οικισμού της Κασσανδρείας,
- την παρουσίαση εναλλακτικών συγκοινωνιακών μοντέλων για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση των επιβαρυμένων τμημάτων του οικισμού (π.χ κεντρικό τμήμα οικισμού) με σκοπό τη μείωση των οχλήσεων που προκαλεί το αυτοκίνητο και κυρίως στην ελάττωση του όγκου και της ταχύτητας της κυκλοφορίας και
- τη διερεύνηση υλοποίησης: α) οδικών τμημάτων υπό το καθεστώς της «ήπιας κυκλοφορίας», β) πεζοδρομήσεων, γ) σύγχρονων τεχνικών για το διαχωρισμό πεζοδρομίου-οδοστρώματος και δ) σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης της ταχύτητας των οχημάτων.

Κατόπιν των σχετικών μετρήσεων των κυκλοφοριακών φόρτων σε κρίσιμες θέσεις του οδικού δικτύου, της αξιολόγησης αυτών και της επίλυσης των κατάλληλων κυκλοφοριακών μοντέλων, η ειδική συγκοινωνιακή μελέτη ολοκληρώθηκε πρόσφατα από Γραφείο Μελετών του Καραμπατάκη Δημητρίου, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.. Με τα προτεινόμενα μέτρα της εν λόγω μελέτης, αναμένεται η επίτευξη των επόμενων βασικών στόχων:

∙ Η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και των ταχυτήτων των μηχανοκίνητων οχημάτων.
∙ Η βελτίωση της ασφάλειας των βασικών οδών του οικισμού της Κασσάνδρειας για την άνετη μετακίνηση των ευάλωτων χρηστών της (πεζών, δικυκλιστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, παιδιών).
∙ Η προαγωγή μετακινήσεων με ανθρώπινη ενέργεια, δηλαδή πεζή μετακίνηση και μετακίνηση με ποδήλατα.
∙ Η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τα μηχανοκίνητα οχήματα (π.χ. ατμοσφαιρική ρύπανση, θόρυβος).
∙ Η αύξηση της ασφάλειας και της αίσθησης ασφάλειας για χρήστες χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα.

Τα εν λόγω κυκλοφοριακά μέτρα βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις επεμβάσεις του προς υλοποίηση έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας κεντρικού αστικού οδικού τμήματος οικισμού Κασσανδρείας Δήμου Κασσάνδρας» το οποίο εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών ολικού Προϋπολογισμού 3.485.000.00€. Για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη προκύψει προσωρινός Ανάδοχος και η έναρξη των εργασιών αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Με τη συνδυαστική υλοποίηση των προαναφερόμενων έργων αναμένεται:
∙ Ο εξωραϊσμός των κεντρικών οδών του οικισμού της Κασσάνδρειας και η βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντος με θετικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες.
∙ Η βελτίωση της συνοχής των γειτονιών και της βιωσιμότητας και η παροχή περισσότερου πρασίνου με συστηματική φύτευση.
∙ Η λειτουργία του οικισμού της Κασσάνδρειας ως ένας σύγχρονος οικισμός με ιδιαίτερα περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ότι αφορά την κίνηση των οχημάτων, φιλικός προς τους πεζούς, τα ΑΜΕΑ, τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα