Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Απ. Πάνας ζητεί να μάθει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα Μεταλλεία Βάβδου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, απευθυνόμενος στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας να αποσαφηνιστεί αρχικά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μεταλλείων Βάβδου της Π.Ε. Χαλκιδικής και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Πάνας στην παρέμβασή του τονίζει πως, η Μεταλλευτική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Βάβδου της Π.Ε. Χαλκιδικής είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 20ου αιώνα (1917), ενώ στις 23/01/1998 έληξε και τυπικά η σύμβαση της εταιρίας με το Ελληνικό Δημόσιο. Παρόλα αυτά όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου έχουν μείνει στάσιμες, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Με την παρούσα παρέμβασή μου προς τα συναρμόδια Υπουργεία τόνισα, πως θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί ο περιβάλλον χώρος στα Μεταλλεία του Βάβδου και ταυτόχρονα ζητώ να δοθούν διευκρινίσεις και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μεταλλείων. Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και με τους πολίτες των ορεινών περιοχών της Χαλκιδικής οι οποίοι ζητούν απαντήσεις σε ζητήματα που εδώ και χρόνια έχουν μείνει στάσιμα και συμμετέχω στις προσπάθειες για την ταχύτερη κατά το δυνατόν διευθέτησή τους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΒΑΒΔΟΣ: Μεταλλευτική Ιστορία και τακτικές θεραπείας των τραυμάτων του εδάφους


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα