Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αναβάθμισης του άξονα Νεοχωρίου - Ολυμπιάδας

Εντυπωσιακά ολοκληρώνεται το 2023 και ταυτόχρονα η 1η θητεία της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία, τη σύμβαση υλοποίησης του μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας, για την αναβάθμιση του άξονα Νεοχωρίου - Ολυμπιάδας προϋπολογισμού δύο (2) εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη, με ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που ενέταξε το έργο στο «Πρόγραμμα Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, διότι τέτοια μεγάλα έργα, υπό το βάρος της γραφειοκρατίας, συχνά υπερβαίνουν την τετραετία από την διαπίστωση της ανάγκης να πραγματοποιηθούν, μέχρι την έναρξη υλοποίησης.
Κι αυτή τη φορά όμως, καταφέραμε ένα σπάνιο επίτευγμα. Ξεκινώντας από την αυτοψία που ανέδειξε την επικινδυνότητα ενός σημαντικού οδικού άξονα, σε πολλά σημεία, περάσαμε στις μελέτες, στην ωρίμανση του έργου, στην υποβολή του φακέλου και στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης, από το Ταμείο Ανάκαμψης και στη δημοπράτηση, όλα σε χρόνο-ρεκόρ!
Έτσι φτάσαμε να υπογράφουμε τη σύμβαση του έργου πριν την εκπνοή του 2023!
Μέσα στον χρόνο που ξεκινά, ένας σημαντικός οδικός άξονας θα πάψει να είναι επικίνδυνος και θα γίνει απολύτως ασφαλής για τα οχήματα και τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν, για τους κατοίκους της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, για τους επισκέπτες του τόπου μας που θέλουν να γνωρίσουν τους ορεινούς οικισμούς και τους πανέμορφους καταρράκτες μας, αλλά και για τους μεταλλωρύχους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα