Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κατάργηση του αλιευτικού εργαλείου βιντζότρατα

Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Χαλκιδικής ενημερώνει τους πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, ότι εκδόθηκε η με αριθμό 1627/393923-21/12/2023, Β΄ 7412, Κοινή Υπουργική Απόφαση, Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) με σκοπό την κατάργηση / διαγραφή του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» στον τομέα της Αλιείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 717/2014 της Επιτροπής (ΕΕ L190/45, 28.06.2014)».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι ενδιαφερόμενοι αλιείς να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα αίτησης/Υπ.δήλωσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) και τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά., όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 6 της ΚΥΑ, στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία τηρείται ο φάκελος του σκάφους, το αργότερο μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Η βιντζότρατα

Η βιντζότρατα είναι ένα παράκτιο συρόμενο εργαλείο αλιείας, αποτελούμενο από ένα σάκο τράτας που σύρεται από ένα σκάφος κοντά στην ακτή. Σκοπός του εργαλείου αυτού είναι η απόλυτη σάρωση του βυθού και η αλόγιστη συλλογή αλιευμάτων. «Γδέρνει» το βυθό σαρώνοντας ότι υπάρχει με αποτέλεσμα να διαλύονται τα οικοσυστήματα, αφού δεν γίνεται επιλογή στο ψάρεμα με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται και γόνοι.


Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι πλοιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται:
α) Τσουβάλα Μαρία, τηλέφωνο γραφείου: 2109287173, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
β) Τοτάχ Χουσεΐν, τηλέφωνο γραφείου: 2109287197, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
γ) Δαμιανίδης Παναγιώτης, τηλέφωνο γραφείου: 2109287177, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα