Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δεν αφήνει η ΕΛΑΣ την πορεία των αγροτών της Χαλκιδικής να μπει στη Θεσσαλονίκη

Μπλόκο έβαλε η Ελληνική Αστυνομία στους αγρότες που είχαν ξεκινήσει το πρωί από την αερογέφυρα Πορταριάς με σκοπό να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, μία κλούβα των ΜΑΤ στήθηκε στο Λάκκωμα, επί της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, για να ανακόψει την πορεία των 40 περίπου τρακτέρ που ήθελαν φθάσουν στη Θεσσαλονίκη για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους Διοικητήριο.
Οι αγρότες ζήτησαν από τους επικεφαλής της αστυνομίας να τους αφήσουν να περάσουν για να κινηθούν προς το ΥΜΑΘ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματά τους. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομίας και αντιπροσωπείας αγροτών. Η αστυνομία επεσήμανε ότι τα τρακτέρ δεν θα περάσουν, παρά μόνο αν θέλουν οι αγρότες να περάσουν κάποια αγροτικά, κάτι που τους βρήκε αντίθετους.



Μερικοί αγρότες, στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν το μπλόκο της Αστυνομίας, μπήκαν με τα τρακτέρ τους από τα χωράφια για να βγουν σε παρακειμένους δρόμους καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους αφήνουν να περάσουν τη Μουδανιών. Όπως λένε, έχουν σκοπό να αποκλείσουν όλους τους παραδρόμους της Εθνικής Οδού.

Να σημειωθεί ότι η Μουδανιών είναι κλειστή στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ αποκλεισμένος είναι και ένας παράδρομος της Εθνικής Οδού.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών του μπλόκου των Μουδανιών και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής, Φιλοκλής Κοτζιάς, δήλωσε πως είναι ομόφωνη απόφαση των αγροτών να μείνουν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στο ύψος του Λακκώματος, μέχρι η αστυνομία να αλλάξει τη στάση της και να τους αφήσουν να περάσουν για να κάνουν και ειρηνική διαμαρτυρία προς το ΥΜΑΘ.


 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα