Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση του Απ. Πάνα με τον με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Πάνας Απόστολος, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάο.

​Κατά τη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα υποδομών και έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλλά και τις όμορες περιοχές και συζητήθηκαν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη.

Για το φράγμα της Ν. Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Πάνα, πως το εν λόγω έργο συμβασιοποιήθηκε και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του. Όσον αφορά το φράγμα του Χαβρία, o Βουλευτής πληροφορήθηκε, ότι το έργο βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ο κ. Πάνας επίσης ενημερώθηκε από τον κ. Ταχιάο για την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Χαλκιδική.

Ο κ. Πάνας δεν παρέλειψε να επισημάνει στον κ. Ταχιάο, τα θέματα και τις επιπτώσεις από την κατασκευή της Υπερυψωμένης Λεωφόρου ( Fly Over ), στον κλάδο του Τουρισμού της Χαλκιδικής, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας ορθολογικός σχεδιασμός πρόβλεψης για την μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο σύνολο των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, που η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου είναι μεγάλη.

O κ. Πάνας δήλωσε σχετικά :«Κατά τη συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Υποδομών που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, τονίστηκε η άμεση ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων υποδομών που λείπουν από τη Χαλκιδική, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από έγκαιρο σχεδιασμό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες πολίτων, επαγγελματιών και τουριστών. Σε συνεχή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία διεκδικώντας, όσα αξίζουν πραγματικά στον τόπο μας».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα