Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

H εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου!

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον από τον Νικόλαο Σμυρλή, διευθυντή-εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων από τους εκπροσώπους φορέων.

Στις εκδηλώσεις στον Πολύγυρο την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας, Ζαφειρούλα ΔημαΔάμα.

Παρέστησαν ο βουλευτής Χαλκιδικης, Γιάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής,Κατερίνα Ζωγράφου, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

"Ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας η σημερινή και τιμούμε όλους τους ήρωες του 1821, που έδωσαν επικούς αγώνες, θυσιάζοντας τη ζωή τους για την ελευθερία του έθνους μας.
Έχοντας ως πυξίδα την αυτοθυσία τους, οφείλουμε να πορευτούμε με σεβασμό στην ιστορία μας και να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και να αποδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.
Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, που δίνει ακόμη ένα χαρμόσυνο μήνυμα, αυτό της Θείας ενσάρκωσης.
Και όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης:
«Αν θέλωμεν το λίγο να γένη μεγάλο,
Πρέπει να λατερεύωμεν Θεόν,
ν’ αγαπάμε πατρίδα, νάχωμεν αρετή
τα παιδιά μας να τα μαθαίνωμεν γράμματα και ηθική»

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες
Χρόνια πολλά Ελλάδα"

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

«Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης γιορτάζουμε τη μεγάλη αυτή ημέρα της 25ης Μαρτίου με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια.
Γιορτάζουμε τα δύο "Χαίρε": Το "Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά". Γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι η Πατρίδα.
Για τον Ελληνισμό η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα ορόσημο!
Είναι η Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Οι οικουμενικές ιδέες της εξέγερσης του ‘21 είναι διαχρονικές και πανανθρώπινες.
Οι αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, ισότητα, δικαιοσύνη θα είναι πάντα επίκαιροι, όσο υπάρχουν στον κόσμο αυταρχικές συμπεριφορές που απειλούν τις ανθρώπινες αξίες και την παγκόσμια ειρήνη.
Τιμούμε την 25η Μαρτίου, αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία αλλά και στο μέλλον.
Τον αγώνα των δικών μας καιρών καλούμαστε να τον δώσουμε όλοι ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στα ιδανικά μας.
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες!».

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

"Με βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη ενθυμούμαστε και τιμούμε εκείνους τους Έλληνες - ήρωες, επώνυμους κι ανώνυμους, που με αυταπάρνηση τόλμησαν να αγωνιστούν και δεν δίστασαν να θυσιαστούν "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".
Μνήμη ιστορική, ανεξίτηλα ιδανικά, δίδαγμα διαχρονικό είναι ο ανθός που αποκομίζουμε οι σύγχρονοι Έλληνες καθώς αναπλάθουμε νοητά το χρονογράφημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που δεν άφησε καμία γωνιά της πατρίδας μας ανέγγιχτη.
Χρέος μας ελάχιστο, η διαιώνιση των αξιών, για τις οποίες αγωνίστηκαν οι Έλληνες και η μετάδοση της ιστορικής γνώσης στη νέα γενιά.
Εορτάζοντας τη διπλή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ας εφοδιαστούμε με δύναμη, αυτογνωσία και ομόνοια για να ανεβάσουμε την Ελλάδα μας ακόμη ψηλότερα.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Χρόνια πολλά Έλληνες!"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα