Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ερώτηση στη Βουλη της Κ. Μάλαμα για την καταστροφική χαλαζόπτωση

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε την Χαλκιδική το βράδυ του Σαββάτου προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλειος Κόκκαλης.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το Σάββατο το βράδυ η Χαλκιδική, από την Νέα Προποντίδα, και περιοχές του Πολυγύρου μέχρι την Κασσάνδρα δοκιμάστηκε από χαλάζι βιβλικής έντασης. Το χαλάζι αυτό βρήκε απροετοίμαστη τη Χαλκιδική, ενώ οι καλλιέργειες χτυπήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι δενδρώδεις καλλιέργειες, τα οπωροκηπευτικά, τα αμπέλια, τα σιτηρά καταστράφηκαν ολοσχερώς,

"Τεράστια οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ζητάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ένταξη της Χαλκιδικής στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση αδιαφορεί", υπογραμμίζεται στην ερώτηση.

Η Κυριακή Μάλαμα θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα :

- Πότε θα σταλούν εκτιμητές του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής;

- Αν αποζημιωθούν όλες οι καλλιέργειες στο 100% της καταστροφής;

- Γιατί δεν έχει ενταχθεί η Χαλκιδική στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ;


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα