Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Μεταλλευτική εταιρεία στη Χαλκιδική προκαλούσε ρύπανση

Μετά από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 80χρονου, Πρόεδρου - Διευθύνοντα Σύμβουλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα, για περιβαλλοντική ρύπανση προερχόμενη από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος/Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής για την πραγματοποίηση Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης – αυτοψίας στην παραπάνω εταιρεία, ενώ παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία (αντικείμενα, σκεπές σπιτιών, φυτά, αυτοκίνητα και δέντρα) της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασης τους.

Από την επιθεώρηση και τη συλλογή και περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που ελήφθησαν, προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, καθώς και υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων.

 

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.