Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία κατοίκων - Έκλεισαν την περιφερειακή οδό της Αρναίας

Την περιφερειακή οδό της Αρναίας έκλεισαν το πρωί για μισή ώρα συμβολικά κάτοικοι της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου, του Στανού και των γύρω περιοχών για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο νέος δρόμος και τα πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί, με αποκορύφωμα το δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άτυχες γυναίκες.

Στο σημείο βρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέλιος Βαλιάνος, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Κοττάκης, ο πρόεδρος της ΔΚ Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αρναίας και των τριών προέδρων Αρναίας, Παλαιοχωρίου και Στανού.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος ανέφερε: "Το πρόβλημα του δρόμου (οπως μελετήθηκε και κατασκευάστηκε) της παράκαμψης Αρναίας-Παλαιοχωρίου είναι ότι στις δύο διασταυρώσεις για Στανό και Παλαιοχωρι συναντώνται δύο δρόμοι ,ουσιαστικά, ταχείας κυκλοφορίας. Η αίσθηση του οδηγού ,πλησιάζοντας στο σημείο, είναι ότι δεν χρειάζεται να σταματήσει.
Πρέπει να τον "σταματήσουμε" με κάθε δυνατή σήμανση και προειδοποίηση.
Φυσικά ολοκληρωμένη λύση θα απαιτούσε κυκλικους κόμβους,ανισοπεδες γέφυρες κλπ. Όμως αυτό θα ήταν χρονοβόρο .
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να εξαντλήσουν τα περιθώρια που παρέχουν οι τεχνικές λύσεις και να μην σταματήσουν μπροστά στην ύπαρξη της υπάρχουσας σήμανσης που σε άλλη περίπτωση δρόμου θα θεωρούνταν επαρκεις
Το σημαντικό δεν είναι να δικαιωθεί κανείς στην πρόβλεψη του αλλά να προληφθεί το κακό, κάτι που δεν έγινε.
Η κακή κατασκευή του δρόμου δεν πρέπει να οδηγεί στην κατάργηση της ατομικής ευθύνης όλων ημών των οδηγών".

Ο Δήμος Αριστοτέλη για το δρόμο

«Από την αρχή της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, παρ'ότι δεν συμμετείχε στη μελετητική ωρίμανση του έργου, η οποία συντελέστηκε σε συνεργασία με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τη Νομαρχία Χαλκιδικής και την ΠΕ Χαλκιδικής και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αντέδρασε, κατέγραψε και επισήμανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα κρίσιμα σημεία του έργου και των τεχνικών του μελετών, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον Φορέα Κατασκευής, ώστε να καταστεί λειτουργικό σε όλο το εύρος του.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εκ νέου:

  • Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας (που έχουν την ευθύνη της τεχνικής αστυνόμευσης του έργου), να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής σήμανσης που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά να συμβούν ξανά στο μέλλον, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κυκλοφορίας, μέχρι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
  • Τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του έργου.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό καμίας σκοπιμότητας».


του Στέλιου Ρήγα
halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα