Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η παραγωγή σιτηρών στη Χαλκιδική καταστράφηκε - Που θα κυμανθούν οι τιμές

Η φετινή παραγωγή σιτηρών για τους παραγωγούς της Χαλκιδικής είναι αποκαρδιωτική. Όπως και η εικόνα από την αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων.

 

 Η ανομβρία που έπληξε ανελέητα την περιοχή δείχνει τώρα τα αποτελέσματά της. Η φετινή μέση παραγωγή για ένα στρέμμα σιτηρών είναι μόλις 70 κιλά. Πέρυσι και τα τελευταία τρία χρόνια η παραγωγή κυμαινόταν στα 250 με 300 κιλά το στρέμμα!

 

«Φέτος βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στην περιοχή της νότιας Καλαμαριάς έχει καταστραφεί» αναφέρει στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

 

Αν και η παραγωγή φέτος είναι μειωμένη, η τιμές θα συνεχίζουν να είναι χαμηλές. Πολλοί έμποροι ζητούν τιμή ανάλογη με την περσινή δηλαδή στα 16 με 17 λεπτά. 

 

Όμως οι παραγωγοί της Χαλκιδικής είναι αισιόδοξοι ότι φέτος η τιμή θα είναι για τα λιγοστά σιτάρια τους πολύ πάνω από τα 20 λεπτά. «Το σιτάρι στην περιοχή μας είναι ποιοτικό και πολύ καλό και γι αυτό υπάρχει ζήτηση από αλευρόμυλους για αλεύρι» υπογράμμισε ο κ. Μισαηλίδης. 

 

Στο μεταξύ, θα περιμένουν τις αποζημιώσεις για την μεγάλη καταστροφή από την ανομβρία μέσω ΠΣΕΑ, οι οποίες θα έρθουν εντός της επόμενης πενταετίας…

halkidikinews.gr
Γρ.Α.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα