Τρίτη, 09 Ιουνίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Τρεις σεισμικές δονήσεις στο Άγιο Όρος

Τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές το απόγευμα στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, οι σεισμοί είχαν επίκεντρο την περιοχή των Καρυών του Αγίου Όρους και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 19.52, με επίκεντρο 7,9 χλμ ΒΔ των Καρυών και είχε μέγεθος 3,2 R.

Στη συνέχεια στις 20.04 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών, περίπου 10 χλμ ΒΔ των Καρυών, ενώ τέλος στις 20.08 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χλμ βορειοδυτικά των Καρυών Αγίου Όρους και εστιακό βάθος 12.4 χλμ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στα χωριά της προ του Άθω περιοχής.


💃 Το 2ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία του Διονυσίου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου, με ώρα έναρξης τις 20:00.
Παιδιά και έφηβοι από τη Χαλκιδική, την Καστοριά και την Έδεσσα θα παρουσιάσουν χορούς και μουσικές παραδόσεις από όλη την Ελλάδα.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα