Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Στρατιωτική Γέφυρα Συνδέει Ξανά την Τορώνη με τη Συκιά

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της τοποθέτησης της στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέιλι στη Σιθωνία, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ Τορώνης και Συκιάς στη Σιθωνία.

Η προσωρινή μεταλλική γέφυρα είναι τριπλή-απλή, μήκους 80 ποδών και μπορεί να υποστηρίξει φορτία έως 45 τόνους. Πρόκειται για κατασκευή μονής διέλευσης, με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα, διασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση οχημάτων και κατοίκων.

Η κατασκευή της γέφυρας κρίθηκε απαραίτητη μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Σιθωνία, καταστρέφοντας την προηγούμενη υποδομή και διακόπτοντας τη σύνδεση των δύο περιοχών.

Το έργο υλοποιεί το 723 Τάγμα Μηχανικού, με έδρα τη Σίνδο, υπό την επίβλεψη του ΓΕΕΘΑ και της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του στρατού στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.


Πηγή: ertnews.gr

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα