Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους Δήμους - Η ΚΕΔΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να τους κλείσει

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.   

Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.   

 

Με το ερώτημα να κλείσουν οι Δήμοι αν η κυβέρνηση δεν δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων, θα συνεδριάσει εκ νέου, εκτάκτως, την ερχόμενη Τετάρτη, 28 του μηνός, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 

 

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη σχετικά με τη συνάντηση, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει, ότι η αντιπροσωπεία της «ξεκαθάρισε πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και για τη λύση που πρέπει να δοθεί, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους». Επίσης, «για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. υπουργός διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, υπεύθυνοι είναι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων αυτών με αντισυνταγματική, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, νομοθετική ρύθμιση».

 

Η ΚΕΔΕ τονίζει ακόμη: «Ξεκαθαρίσαμε ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας παρουσιάσει άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» και προσθέτει: «Ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι είναι υπόθεση μερικών 24ωρων η παρουσίαση μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει λύση στο πρόβλημα. Την αναμένουμε».

 

Στη συνάντηση η ΚΕΔΕ επανέλαβε τη θέση της «ότι οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμους εργαζόμενους για να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους». Και όπως αναφέρει, η ΚΕΔΕ «στην κατεύθυνση αυτή και μόνον, δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων αυτών» δηλώνοντας ωστόσο, ότι «συνένοχοι στις λανθασμένες επιλογές του κ. Σκουρλέτη δεν θα γίνουμε».

 

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εγκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι κρατά στα συρτάρια του γραφείου του, αν και το έχει έτοιμο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα», με το οποίο επιλύονται μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων.

 

Επίσης, ότι είναι ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της σημερινής κυβέρνησης, που αποδέχθηκε να μειωθούν κατά 214 εκατ. ευρώ οι πόροι της Αυτοδιοίκησης από τον προϋπολογισμό του 2017, γιατί δεν έχει προωθήσει τη μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για μη απορρόφηση χρημάτων από το ΕΣΠΑ που ανήκουν στην αρμοδιότητα του.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα