Τρίτη, 13 Μαϊος 2025

Ε Επικαιρότητα

Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας στη Χαλκιδική: Υπεγράφη η Σύμβαση για την Εκπόνηση Μελέτης

Σημαντικό βήμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης που αφορά κρίσιμα έργα προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, υπέγραψε τη σύμβαση με τη σύμπραξη οικονομικών φορέων “DELCO Ε.Π.Ε. – INFOTERRA Α.Ε.”, συνολικού προϋπολογισμού 523.379,09 ευρώ.

Η μελέτη στοχεύει στον εντοπισμό και την αξιολόγηση κινδύνων πλημμύρας, καθώς και στον σχεδιασμό τεχνικών παρεμβάσεων που θα προστατεύσουν τόσο τους πολίτες όσο και τις βασικές υποδομές της περιοχής. Ειδικότερα, το έργο αφορά τρία ρέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής — δύο κεντρικά ρέματα στον οικισμό της Τορώνης και ένα ρέμα στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας.

Σε δήλωσή της στο halkidikinews.gr, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου υπογράμμισε τη σημασία του έργου:

«Η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία των υποδομών είναι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. Με τη σημερινή υπογραφή, προχωρούμε μεθοδικά στον σχεδιασμό παρεμβάσεων που θωρακίζουν τη Χαλκιδική απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία πλέον είναι πιο συχνά και πιο έντονα. Η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό μας εργαλείο και η συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς μάς δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε αποτελεσματικά.»

Η μελέτη αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για την υλοποίηση ουσιαστικών τεχνικών έργων, με στόχο τη δραστική μείωση του κινδύνου πλημμυρών σε ευάλωτες περιοχές της Χαλκιδικής, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα