Με το πρώτο μεγάλο κύμα εκδρομέων να κατευθύνεται ήδη προς τη Χαλκιδική για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η Νικήτη μπαίνει και πάλι στο μικροσκόπιο της Τροχαίας.
Όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κομβικό φανάρι της Νικήτης και κυρίως μετά από αυτό, φέρνει πίσω τα έκτακτα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας.
Το πρόβλημα δεν είναι το φανάρι – Είναι ό,τι ακολουθεί
Παρά την παρουσία τροχονόμου στο φανάρι της Νικήτης, οι επιτελείς της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μετά τον φωτεινό σηματοδότη. Τρία μεγάλα σούπερ μάρκετ (Lidl, Μασούτης, Γαλαξίας), με αυξημένη επισκεψιμότητα, προκαλούν σοβαρές καθυστερήσεις και κομφούζιο στους κάθετους και παράπλευρους δρόμους.
Τα μέτρα που επανέρχονται – Κώνοι, έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα
Η Τροχαία Πολυγύρου, σε συνεργασία με την Κινητή Αστυνομική Μονάδα Χαλκιδικής, «εγκαθίσταται» ξανά στη Νικήτη με ενισχυμένη παρουσία για το τριήμερο. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια επανενεργοποιούνται:
-
Στο ύψος του Lidl: Τοποθετήθηκαν κώνοι που αποτρέπουν τους οδηγούς να διασχίζουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή για να εισέλθουν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος. Όσοι αγνοούν τη σήμανση, αντιμετωπίζουν αυστηρές κυρώσεις: κλήση και αφαίρεση διπλώματος.
-
Στον Μασούτη και την είσοδο στον οικισμό: Ανάλογη παρέμβαση με κώνους και σε ώρες αιχμής με παρουσία τροχονόμου, ώστε τα οχήματα που εισέρχονται ή εξέρχονται να μην εισβάλλουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
-
Στον Γαλαξία και Γαβανά: Οι καθυστερήσεις παραμένουν πρόκληση, γι’ αυτό τοποθετήθηκαν κώνοι για να δοθεί προτεραιότητα στο πιο επιβαρυμένο ρεύμα και να αποφευχθούν μποτιλιαρίσματα.
Η κατάσταση ελέγχεται, αλλά οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας ήδη αποδίδουν καρπούς, μειώνοντας τις αυθαιρεσίες και τις επικίνδυνες μανούβρες. Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στη Σιθωνία και ειδικά στην είσοδο της Νικήτης κάνει τις καθυστερήσεις σχεδόν αναπόφευκτες, ειδικά τις ώρες αιχμής.
Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία, υπομονή και απόλυτο σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Για τους οδηγούς που κατευθύνονται προς Νέο Μαρμαρά, Άγιο Νικόλαο ή επιλέγουν διέλευση από τον εσωτερικό ιστό του οικισμού, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι η παραμικρή παραβίαση των μέτρων θα έχει συνέπειες.
Η Χαλκιδική αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο και η υπομονή, ειδικά το τριήμερο, είναι το μοναδικό "όχημα" για να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.