Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παγωτό με γεύση... Κασσάνδρας

Ένα νέο προϊόν με υπογραφή Χαλκιδικής και γεύση... από ελληνικό καλοκαίρι βρίσκεται από σήμερα στα ψυγεία γνωστής εταιρείας παγωτού. Πρόκειται για το παγωτό Κασσάνδρα, φτιαγμένο με αγουρέλαιο ΠΟΠ Χαλκιδικής που δημιούργησε ο δήμος Κασσάνδρας για να προωθήσει και αναδείξει την περιοχή και τη γαστρονομία της.

 

Στη συσκευασία του παγωτού αναγράφεται το λογότυπο www.visitkassandra.com (http://visitkassandra.com/el/) το οποίο παραπέμπει στη σελίδα για την τουριστική προβολή του τόπου.

 

Κι ενώ δεν πρόλαβε καλά-καλά να βγει στα ψυγεία, το παγωτό Κασσάνδρα που αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο στη Χαλκιδική, ετοιμάζεται για ταξίδι εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κασσάνδρας και υπεύθυνη του πρότζεκτ, Μαρία Παπαδημητρίου, ήδη ρουμάνικη εταιρεία προχώρησε σε πρόταση συνεργασίας για την εξαγωγή του προϊόντος.

Το παγωτό παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, παρουσία εκπροσώπων τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου. Εκεί, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης εξέφρασε την ανάγκη να "εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής" και να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω από το δίπτυχο "ήλιος-θάλασσα".

 

"Η Χαλκιδική έχει τον Αριστοτέλη, το Άγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί και πρέπει να κερδίσει περισσότερους τουρίστες", σημείωσε.

 

Για την αξία της τοπικής κοινωνίας και τη σημασία που έχει η δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων, συλλόγων και κατοίκων με κατεύθυνση την ανάδειξη των αυθεντικών χαρακτηριστικών της περιοχής, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κ.Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος. Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια δέχτηκε το 2016 περισσότερους από 6,5 εκατ. τουρίστες ενώ τα έσοδα άγγιξαν το 1,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος, καθιστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτη σε επισκεψιμότητα. "Προμετωπίδα μας για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η Χαλκιδική είπε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι πλέον το τουριστικό προϊόν άλλαξε και είναι ταυτόσημο με τη "συνολική τουριστική εμπειρία".

 

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, η Προϊσταμένη της Π.Υ.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας κα Περσεφόνη Τρίχα και Ο Γ.Γ. Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών και μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του υπουργείου Τουρισμού, Μάρκος Δανάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα