Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Μεγάλη γιορτή στο Παλαιοχώρι για τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, γιορτάστηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2025 η μνήμη του Οσίου Aθανασίου του Αθωνίτη στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το ομώνυμο Παρεκκλήσι του Οσίου, το οποίο βρίσκεται στον Μοναστικό Οίκο «Η Χαρά των Θλιβομένων», υπό την πνευματική καθοδήγηση του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιου Ριγανά.

Της Θείας Λειτουργίας και του Όρθρου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως και άλλων περιοχών.

Η πανηγυρική λειτουργία συγκέντρωσε πολλούς πιστούς από το Παλαιοχώρι και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι τίμησαν με ευλάβεια τη μνήμη του μεγάλου Ασκητή του Αγίου Όρους. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης:

  • ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος,

  • ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Χρήστος Πάχτας,

  • ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κέκερης,

  • ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός,

  • ο Πρόεδρος Παλαιοχωρίου Γρηγόρης Κατσιρμάς και

  • ο Πρόεδρος Στανού Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Οσίου Αθανασίου και των Ιερών Λειψάνων της Μονής, με τη συμμετοχή όλων των παριστάμενων.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό κουρμπάνι, ένα πλούσιο γεύμα αγάπης, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι πιστοί.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλογου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα