Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ισόβια σε 49χρονο για άγρια ληστεία σε βάρος επιχειρηματία στη Χαλκιδική

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 49χρονο για τη βίαιη ληστεία σε βάρος 55χρονης επιχειρηματία, που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023 στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στη γυναίκα βραδινές ώρες, την ώρα που εκείνη πήγε να ταΐσει αδέσποτα σκυλιά. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι και στα πλευρά με το κοντάκι του όπλου, αφαιρώντας την τσάντα με τις εισπράξεις της επιχείρησής της, άνω των 700 ευρώ.

Η 55χρονη, με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένη.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως φυσικός δράστης ο 49χρονος, ενώ κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση είναι και ο ανήλικος τότε γιος του, καθώς και ο αδελφός του, οι οποίοι εργάζονταν στην επιχείρηση της παθούσας. Για τους δύο τελευταίους η δικογραφία διαχωρίστηκε.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη ληστεία, αποδίδοντάς την στον αδελφό του, παρά το γεγονός ότι είχε ομολογήσει την πράξη σε προγενέστερο στάδιο. Το δικαστήριο έκρινε ότι από τη ληστεία προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη και, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά, του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα