Η θαυματουργός εικόνα από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου παρέμεινε για μία ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πριν συνεχίσει για τον Σοχό
Με ιδιαίτερη ευλάβεια υποδέχθηκαν χθες, Κυριακή, στην Ιερισσό τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, η οποία πραγματοποίησε σύντομη στάση στην πόλη πριν συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου στον Σοχό Θεσσαλονίκης.
Η Ιερά Εικόνα στάθμευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιερισσού, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς της περιοχής να την προσκυνήσουν.
Στη συνέχεια αναχώρησε από την Ιερισσό με προορισμό τον Σοχό, όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα, σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση, έως την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Η υποδοχή της εικόνας στον Σοχό
Μετά τη στάση στην Ιερισσό, η εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου έγινε επισήμως δεκτή στην κεντρική πλατεία του Σοχού.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Σοχό προς το Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα και την Αδελφότητα της Μονής.
Ακολούθησε Μικρός Αγιασμός, ενώ η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στη Μονή για τις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου.














