Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τα κενά στη Χαλκιδική ξεπερνούν τις 1000 ώρες λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο με σκοπό - όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας- τον προσδιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη μετακίνησή τους σύμφωνα «με τις κείμενες διατάξεις» .

 

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας θριαμβολογεί, γι άλλη μια φορά, για το αυτονόητο, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 του Σεπτέμβρη χωρίς να απαντά ουσιαστικά κάτω από ποιους όρους θα ανοίξουν. 

 

Όπως αποκαλύπτει το halkidikinews.gr στην κοινή συνεδρίαση των οργάνων καταγράφηκαν τα κενά στη Χαλκιδική, το οποία συνολικά, ξεπερνούν τις 1000 ώρες!

Έντεκα (11) δάσκαλοι, δεκαέξι (16) Νηπιαγωγοί, τέσσερεις (4) Πληροφορικής, 16 Μουσικής, 26 Καλλιτεχνικών, 15 Θεατρικής αγωγής, 22 Ειδ. Αγωγής Δάσκαλοι για Τμ. Ένταξης, 10 Ειδ. Αγωγής Δάσκαλοι για Ειδικά Σχολεία, 20 Δάσκαλοι Παρ. Στήριξης, 12 Δάσκαλοι για Ζ.Ε.Π. 

 


Στη συνεδρίαση στον Πολύγυρο ο αιρετὀς του ΠΥΣΠΕ, Χρήστος Βογιατζής αποχώρησε. «Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ, κατήγγειλα τη διαδικασία της κοινής συνεδρίασης και δήλωσα ότι καταψηφίζω την οποιαδήποτε μετακίνηση συναδέλφου. Άλλωστε το ίδιο έπραξα και κατά την συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής στις 22/8/2017 κατά τη διαδικασία των λειτουργικών κενών. Παρακολούθησα, τη διαδικασία για λίγο μη δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να προχωρήσει σε αποφάσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και αποχώρησα. Μια διαδικασία που ουσιαστικά βάζει στο περιθώριο τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προτάσσοντας τους αποσπασμένους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τοποθετήσεις και στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.  Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» εξηγεί στο halkidikinews.gr o κ. Βογιατζής. 

 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ:

- Με την εφαρμογή του νέου τύπου ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί πανελλαδικά θα θεωρηθούν υπεράριθμοι κι άλλοι τόσοι αναπληρωτές ειδικοτήτων δεν θα προσληφθούν ποτέ.

- Οι 20.000 διορισμοί στην εκπαίδευση παραπέμφθηκαν εκ νέου για την επόμενη χρονιά ή σε βάθος τριετίας κατά την προσφιλή τακτική του υπουργού παιδείας. 

- Η περυσινή χρονιά έκλεισε με 3.000 κενά στα σχολεία.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα