Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χωρίς επαρκές προσωπικό οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες

Mε δυσκολία οι υπάλληλοι των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδας προσπαθούν να εκτελέσουν επαρκώς τα καθήκοντα της φύλαξης κρατουμένων και το πρόσφατο συμβάν της απόδρασης των δύο Τούρκων δουλεμπόρων φέρνει και πάλι στο φως το τεράστιο πρόβλημα στη φύλαξη των κρατουμένων αλλά και την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου να το επιλύσει. 

 

Οι συνεχείς κρούσεις της Ένωσης Υπαλλήλων Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας να σταλεί προσωπικό, είναι φωνή βοώσα εν ερήμω για το υπουργείο Δικαιοσύνης και όπως αποκαλύπτει σήμερα το halkidikinews.gr ένας σωφρονιστικός υπάλληλος αντιστοιχεί σε 20 κρατουμένους κατά τις ομαδικές αγροτικές εργασίες.

 

"Συνεχώς ενημερώνουμε το υπουργείο δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση" λέει στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας, Δημήτρης Νταλιάνης. 

 

Στο μεταξύ, η εξωτερική φρουρά στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας συνεχίζει να ασχολείται μόνο για μεταγωγές και φρούρηση ασθενών.

 

Να σημειωθεί ότι με Π.Δ. του 2006, επιτράπηκε κατ΄ εξαίρεσιν στις Φυλακές Κασσάνδρας η απόσπαση εξωτερικών φρουρών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι ένοπλοι εκεί. Την ίδια ώρα το κλειστό τμήμα με κατάδικους και υπόδικους φυλάσσεται από εσωτερικούς φύλακες χωρίς όπλο.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Νταλιάνης ο αριθμός των εσωτερικών υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας μειώθηκε κατά 30 άτομα τα τελευταία χρόνια και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού συνεχίζεται...

 

Στο μεταξύ, άφαντοι παραμένουν οι δύο ισοβίτες που δραπέτευσαν την περασμένη Πέμπτη από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς κράτησης που ισχύει στη συγκεκριμένη δομή. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το ΑΤ Κασσάνδρας. Επίσης, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων.

 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα