Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Κασσάνδρα: 2η μέρα στα πύρινα μέτωπα - ΦΩΤΟ-

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μόλα Καλύβα.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένεται η συνδρομή εναέριων μέσων.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρέμεναν άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους μέχρι αργά τη νύχτα, καθώς η φωτιά έφτασε κοντά στον οικισμό.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς έχουν καεί πάνω από 1000 στρέμματα δασους, ενώ έχουν καταστραφεί τουλάχιστον δύο σπίτια στην περιοχή Μόλα Καλύβα, ενώ μεγάλες εκτιμάται ότι είναι οι καμένες εκτάσεις ελαιοδέντρων. «Ηταν φρίκη. Πάθαμε σοκ.

Νιώσαμε εγκλωβισμένοι. Η πρώτη σκέψη ήταν να μαζέψουμε τα απολύτως απαραίτητα σε περίπτωση που θα έπρεπε να εκκενωθεί ο οικισμός» περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πανδώρα Κουγκαριώτου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Μόλα Καλύβα, τις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Χρηστοφορίδης, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, ανέφερε ότι μέσα σε μόλις λίγα λεπτά είδε το δάσος να «λαμπαδιάζει» και να «παραδίδεται στις φλόγες». Ο ίδιος επισήμανε ότι τα κουκουνάρια από το πευκοδάσος «έσκαγαν σαν βόμβες δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες φωτιάς».

«Χωρίς δεύτερη σκέψη σπεύσαμε με ό,τι μέσα διαθέταμε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση», πρόσθεσε. Οι κάτοικοι κατέβρεχαν τις αυλές των σπιτιών τους με λάστιχα, ενώ οι πυκνοί καπνοί είχαν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί ξένοι τουρίστες, ακόμη και αυτή την εποχή.

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα