Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

"Πρόγραμμα γειτονιάς" για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ν. Προποντίδας

Δύο εκπαιδευτικοί από το Ειδικό σχολείο Ν.Προποντίδας και συγκεκριμένα, η Αθανασία Εμμανουηλίδου κι ο Αντρέας Κασκανιώτης, μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισαν να ενταχθούν στο εθελοντικό "πρόγραμμα γειτονιάς" με τη φιλοσοφία και τους στόχους πετυχημένου προγράμματος που λειτουργεί εδώ και χρόνια σε Ειδικές Δομές στη Θεσσαλονίκη -αλλά και σε άλλους νομούς γύρω από αυτή-  υπό την εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γ.Μπάρμπα.

 

Προσφέρθηκαν ήδη 11 εθελοντές για τους πρώτους τέσσερις μαθητές. Πρόκειται για νέους από την περιοχή με διάθεση προσφοράς. Από το Δεκέμβρη του 2016 μέχρι το Μάιο του 2017 θα δεσμευτούν να ακολουθήσουν με συνεπεία τις αρχές του προγράμματος ένταξης στη γειτονιά, ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες ή/και αναπηρία, συνοδεύοντας το κάθε εβδομάδα -συγκεκριμένη μέρα και ώρα, σε μέρη και σε δράσεις που θα επιθυμεί το ίδιο, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς του.

Ο σκοπός του προγράμματος, είναι να ενταχθεί σταδιακά ο μαθητής στο χώρο που ζει, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και τους κανόνες του χώρου επιλογής του και να αποκτήσει το πρώτο δίκτυο ανθρώπων που θα αλληλεπιδρά, πέρα από το σπίτι, το σχολείο και το χώρο θεραπειών του. Συγκεκριμένα, ο απώτερος στόχος είναι η ένταξη και αποδοχή στους κοινωνικούς χώρους των συνομηλίκων και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων αρμονικής συνύπαρξης στο χώρο που ζει και όχι σε ένα πλασματικό χώρο.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής ως επόπτες, θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν, θα συντονίζουν και θα έρχονται σε επαφή με τους εθελοντές, με τους γονείς, αλλά και με το συντονιστή των ομάδων για ανατροφοδότηση και αξιολόγηση του προγράμματος. Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα είναι έτοιμοι να εντάξουν και άλλους μαθητές στο πρόγραμμα. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα